Muziekschool Wijk bij Duurstede

Projectweek - 3 t/m 7 april 2017!

Je maakt al heel mooi muziek tijdens je lessen op je eigen instrument, maar je kan nog veel meer gaan leren als je meer samen gaat spelen, naar anderen gaat luisteren, andere ideeën op gaat doen. Daarom organiseren wij elk seizoen een projectweek op onze school. Een week vol workshops, activiteiten, ensemble- en samenspeellessen.

Tijdens deze week vervallen de reguliere lessen en zijn er iedere dag activiteiten waar je aan mee kunt doen. Als leerling van de Muziekschool mag je gratis deelnemen aan alles wat er in die deze week plaatsvindt. Je kan je dus opgeven voor meer dan één workshop! Je kan je opgeven bij je docent.

Ben je geen leerling van de Muziekschool, maar ben je wel geïnteresseerd in een workshop? Geef je vooral op! Dit kan via info@muziekschoolwijkbijduurstede.nl. De kosten zijn € 5,00 per workshop.

Reacties deelnemers

Enkele reacties van deelnemers van voorgaande Projectweken:

Mical: 'Ik vond de kinderband heel leuk, omdat je alle instrumenten kon uit proberen en uiteindelijk een instrument mocht kiezen. En we hebben Calm after the storm gedaan en dat was heel leuk.'

Raffaella: 'Ik vond ballet echt super leuk en musical vond ik echt te gek, want je ging op het begin emoties gebruiken en zingen vond ik heel wat, maar ook leuk en we gingen het liedje favoriete meester opnemen.'

Jan Willem over de workshop Soleren en Improviseren: 'Deze workshop was verrassend leuk/ interessant en zie hier eigenlijk wel meer in, om ook met andere muziek leerlingen samen te spelen, en te leren improviseren.'

Merel wil laten weten dat ze SUPER leuke workshops heeft gehad. Ze heeft er héél veel van geleerd. Ze wist niet dat een film zonder muziek helemaal niet spannend is. Dat weet ze nu wel. Zelf filmmuziek maken vond ze ook helemaal top.

Workshop Samenspel: Bandcoaching I

Maandag 3 april, 15.00 uur - 16.00 uur
Dit seizoen zijn wij op de Muziekschool weer gestart met een Kinderband. Er zijn twee bandjes gestart waarbij jij deze week mee kan spelen! Voor de bandjes zijn we op zoek naar zangers/zangeressen, toetsenisten, gitaristen, blazers en drummers. Je bent van harte welkom! Ook als je niet wilt meespelen, maar wel wilt komen kijken, kan dat natuurlijk ook.


Workshop Samenspel: Bandcoaching II

Woensdag 5 april, 17.00 uur tot 18.30 uur
Lijkt het je leuk om in een band te spelen? Dit is je kans! Samen met de docent ga je aan de slag om een nummer in te studeren.
Speel jij gitaar, basgitaar, drums, toetsen, cajon of zing je? Geef je op! Voor iedereen ouder dan 12 jaar.


Workshop Samenspel: Violen orkest

Woensdag 5 april, 14.30 uur - 16.00 uur
Speel jij viool en wil je graag samen spelen met andere violisten? Deze middag vormen jullie samen een groot orkest! Het repertoire komt uit verschillende landen over de wereld. Iedereen krijgt een partij naar zijn of haar niveau. Dus ook al speel je al jaren of ben je net begonnen, iedereen is welkom!


Workshop Samenspel: Strijkersensemble

Woensdag 5 april, 16.00 uur - 17.30 uur
Een ensemble speciaal voor de gevorderde violisten. Een ensemble om jouw samenspel extra aandacht te geven, verschillende melodiepartijen uit te proberen en kennis te maken met meerdere stijlen in de muziek.


Workshop Samenspel: Ensemble voor toetsenisten

Dinsdag 4 april, 15.30 uur - 17.00 uur
Een ensemble speciaal voor piano– en keyboardleerlingen. Jouw pianolessen zijn individueel. Dit is je kans om met andere leerlingen samen te spelen. Maar ook als je groepsles hebt, kan je tijdens dit ensemble je samenspel extra aandacht geven. We gaan de muziek in verschillende partijen verdelen. Ga jij voor een baspartij of eerder een solistische melodiestem? Alle niveaus zijn welkom, van beginnend tot gevorderden.


Workshop Samenspel: Dwarsfluitensemble

Ensemble I: donderdag 6 april, 18.00 uur - 19.30 uur
Ensemble II: maandag 3 april, 19.00 uur - 20.00 uur

Op onze school hebben we verschillende fluitensembles. Deze week krijg jij de mogelijkheid mee te spelen bij zowel een ensemble voor beginners, als een ensemble voor gevorderde fluitisten. Speel je al wel een paar jaar, maar voel je je nog niet ver gevorderd, meld je dan aan voor ensemble I op donderdag. Kom en speel mee!


Workshop Samenspel: Blazers Ensemble

Donderdag 6 april, 16.45 uur - 18.00 uur
Bij dit ensemble zijn alle blaasinstrumenten welkom! Voor de beginnende leerling op dwarsfluit, blokfluit, panfluit, klarinet, saxofoon of trompet. Hoe klinken deze blaasinstrumenten samen? Jullie gaan aan de slag met meerstemmige muziek. Ook al heb je nog niet zo lang les, samen muziek maken is erg leuk. Dus geef je snel op voor dit ensemble!


Doe-dag: Probeer een ander instrument

Voor een dag eens een ander instrument bespelen? Dat kan! Twijfel je al enige tijd of je toch die overstap van akoestisch naar een elektrische gitaar wilt maken? Speel je al jaren blokfluit en wil je nu de dwarsfluit eens uitproberen? Vind je niet meer genoeg uitdaging in jouw keyboardspel en wil je je misschien verder ontwikkelen op de piano? Of kies je eens voor een heel ander instrument, zoals de panfluit? Het maakt niet uit, want alles kan deze week! Alle instrumenten staan voor je klaar. Om teleurstelling te voorkomen, geef van te voren op welk instrument(en) je zou willen proberen!


Workshop algemeen: Body Percussion

Vrijdag 7 april, 20.30 uur - 22.00 uur
Toe aan een leuke nieuwe uitdaging? Ritmes spelen met niets anders dan je eigen lichaam? Ritme is de basis van muziek. Ritmegevoel is dan ook een must voor elke muzikant. Body Percussion is goed voor de ontwikkeling van jouw ritmegevoel. Tijdens deze workshop leer je de basis van body percussion en gaan we dat verwerken in de song. We gaan dus ook gebruik maken van onze stem. Voor iedereen vanaf 11 jaar!


Workshop algemeen: Blues Improvisatie

Blues improvisatie I: Woensdag 5 april, 15.30 uur - 17.00 uur
Blues improvisatie I: Woensdag 5 april, 17.00 uur - 18.30 uur

In deze workshop leer je alles over de Bluesmuziek én improviseren. Improviseren is namelijk een belangrijk onderdeel in de Bluesmuziek. Jullie gaan aan de slag met verschillende Bluesschema’s. Daaruit zal er steeds een nieuw lied ontstaan. Alle instrumenten zijn welkom, dus geef je op voor deze muzikale workshop!
Deze workshop zal gegeven worden in 2 groepen; 1 voor de beginnende leerling en 1 voor de gevorderde leerling. Dus alle niveaus zijn welkom.


Workshop algemeen: Podiumpresentatie

Woensdag 5 april, 19.30 uur - 21.00 uur
Tijdens je les maak je muziek in het leslokaal, maar hoe is je presentatie op een podium eigenlijk? Hoe neem je applaus in ontvangst en hoe kom je over op het publiek? Hoe kun je het publiek meekrijgen in het muzikale verhaal dat jij graag wilt vertellen en ben je je bewust van je houding op het toneel? Tijdens de workshop “Podiumpresentatie” krijg je daar spelenderwijs antwoord op. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere lichaamstaal, podiumangst en expressie.


Workshop algemeen: Zangworkshop

Maandag 3 april, 16.30 uur - 17.30 uur
Laat je stem testen! Ben je een alt, een sopraan, een bas of een tenor? Wil je hogere noten zingen, maar lukt dit niet? Moet je binnenkort auditie doen of wil je solo zingen bij een koor? Kortom, wil jij tips over jouw stem en jouw stemgebruik? Tijdens deze workshop kan je al je vragen stellen. Of je nu veel zangervaring hebt of niet, je bent van harte welkom.


Workshop algemeen: Klassiek Ballet

Maandag 3 april, 15.30 uur - 17.00 uur
Spelenderwijs wordt kennisgemaakt met dans en klassiek ballet. Dit doen we door verhalen die we door middel van beelden en fantasie tot uitdrukking brengen in beweging en dans. Op mooie muziek leggen we de basis voor het klassiek ballet. We leren echte balletoefeningen in de kring, aan de barre, met sprong en draai. We sluiten af met een dans. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.


Workshop algemeen: De Piccolo

Maandag 3 april, 16.30 uur - 17.30 uur
In deze workshop wordt de kleinste fluit van de dwarsfluitfamilie geïntroduceerd. Je krijgt informatie over de piccolo, gaat naar piccolomuziek luisteren en gaat er natuurlijk op spelen. Dwarsfluitisten worden uitgenodigd ook hun dwarsfluit mee te brengen naar deze workshop.


Workshop algemeen: De snare en de floortrom

Dinsdag 4 april, 16.00 uur - 17.30 uur
Het drumstel bestaat uit verschillende onderdelen. In deze slagwerkworkshop gaan we aandacht besteden aan twee trommels: de snare en de floortrom. Op deze trommels gaan we een paar coole ritmes instuderen. Altijd al eens willen drummen of je zit al op drumles, maar wil je hier meer over weten? Dit is je kans! Deze workshop is voor iedereen, dus niet alleen voor slagwerkers.


Workshop algemeen: Ontdek de ritmes van de salsa

Donderdag 6 april, 16.00 uur - 17.30 uur
Bij deze workshop zal je worden meegenomen naar Cuba! Op een eenvoudige manier kan je kennis maken met de ritmes van de salsa. Deze ritmes vinden in Cuba hun oorsprong. Een swingende workshop! Dit is een workshop voor leerlingen die al enige tijd hun instrument bespelen.


Workshop algemeen: Masterclass Piano

Vrijdag 7 april, 15.30 uur - 16.30 uur
Een masterclass piano? Die kan jij volgen! Luister naar praktische tips, neem de technische aanwijzingen over en ontdek hoe je muziekstuk nog muzikaler gaat klinken. Neem voor deze masterclass je eigen bladmuziek meenemen. Voor de gevorderde pianoleerling!


Workshop algemeen: Masterclass zang

Maandag 3 april, 19.00 uur - 20.00 uur
Je stem, dat ben jij. Hoe je klinkt is zoals je bent. Of is dat niet zo simpel? Weet je eigenlijk wel hoe je klinkt? En weet je hoe je klank overkomt? Werken aan je stem, aan waar jij op dat moment aan wilt werken en meekijken bij anderen.