Muziekschool Wijk bij Duurstede

Algemene informatie

De cursussen bestaan uit ongeveer 32 lessen van 60 tot 90 minuten of een variatie daarvan, duren één jaar en lopen zoveel mogelijk parallel aan de basisscholen in Wijk bij Duurstede. Je hebt geen enkele voorkennis nodig om mee te doen, je hoeft alleen maar jezelf zijn. De groepen bestaan uit tien tot vijftien leerlingen. Bij alle groepen is alles gericht op de musical: het zingen, het dansen en het acteren. Er wordt aandacht besteed aan het leren zingen, het gebruik van je stem, vaardigheden opdoen bij het acteren en het ontwikkelen van je muzikale gevoel om lekker te kunnen dansen.

Aan het einde van het jaar geven alle groepen een presentatie / voorstelling / musical in het Calypso Theater.

Cursusdag

De dag waarop de cursus plaats vindt, is mede afhankelijk van wanneer de meeste leerlingen kunnen. Geef je dus vooral op, ook al heb je al een drukke agenda!

Locaties

De cursussen vinden plaats in het Muziektheater, ingang Kokkestraatje 6 en in het Calypso Theater.

Start van de lessen

Het seizoen start medio / eind september en loopt zoveel mogelijk parallel met de basisscholen in Wijk bij Duurstede.

Opzeggen

Na een flink aantal zang-, dans- en acteerlessen worden de rollen verdeeld voor de presentatie of musical. Het zou vervelend zijn als er ineens midden in het seizoen iemand stopt, zodat alle rollen opnieuw verdeeld moeten worden. Tussentijdse beëindiging is daarom alleen mogelijk bij verhuizing buiten de gemeente Wijk bij Duurstede en in geval van overmacht. De eerste maand kunt u beschouwen als een proefmaand: er kan in die maand per direct worden opgezegd.